S.T.E.R. THERAPIE


S.T.E.R. Therapie staat voor:
Stimuleren - Toevoegen - Energie - Reguleren

S.T.E.R. Therapie Voetreflexmassage
Voetreflexzone therapie is een massagetechniek die al zo’n 5000 jaar geleden werd beoefend door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Wetenschappelijk onderzoek aan het begin van de 20e eeuw heeft uiteindelijk geleid tot voetreflexzone therapie.

“Voeten zijn spiegels van ons lichaam”
De functie van de voet is primair om erop te staan, ermee te lopen of om zich ermee af te zetten, maar de voet heeft nog een bijzondere functie. De voet is namelijk een weerspiegeling van het lichaam. In de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden.
Alles wat we in ons lichaam hebben aan botten, spieren, organen, hormonen etc. is op de voet weer terug te vinden in een drukpunt of in een lijn. Indien het lichaam niet goed functioneert, uit zich dit in een ziekte of kwaal. Als er een bepaalde klacht aanwezig is b.v. pijn, infectie, migraine, dan duidt dat op een tekort of geen goede doorstroming van energie.

S.T.E.R. therapie is een uiterst milde en zachte vorm van drukpuntmassage onder de voeten, voetreflexzone massage
waarbij het waarnemen van energietekorten en behandelen van de reflexpunten geen pijnreactie oproept.

Doel van voetreflexzone massage:
Ontspanning van het hele organisme waardoor het lichaam zich openstelt voor een behandeling en er een onbelemmerde doorstroming van energie plaatsvindt.

Klachten die behandeld kunnen worden:
Zowel baby's als kinderen en volwassenen kunnen hinder hebben van diverse klachten, zoals: hoofdpijnen, slaapproblemen, huilbaby's, ADHD, bedplassen, diverse rugklachten, hormoonklachten, luchtwegen, darmproblemen, zie pagina voor wie.
Dit is maar een kleine greep uit talloze klachten die behandeld kunnen worden. Maar voel je gezond en heb je geen klachten dan geeft jou een voetreflexzone massage een heerlijke ontspanning, houdt je lichaam in conditie en kan klachten voorkomen.

De S.T.E.R. therapie houdt zich niet bezig met het stellen van diagnoses. Dit wordt uitdrukkelijk overgelaten aan de arts of specialist.
De S.T.E.R. therapie kan wel een ondersteunende taak hebben.
De therapie is gericht het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

"Ieder mens heeft een genezend vermogen in zich, maar soms heeft dat even een zetje nodig"

Hoe ziet voetreflexzone massage eruit?
Op een zachte, volstrekte pijnloze manier worden de voeten afgetast en de aanwezige blokkades opgespoord. Deze blokkades uiten zich als huidveranderingen of de behandelaar voelt een fijne prikkel tijdens het aftasten van de drukpunten. Dit is een teken dat er op dit punt een blokkade zit of er is een energietekort.
Door verschillende reflexpunten op de voeten zacht aan te raken, wordt er een stimulans gegeven en energie toegevoegd aan organen, spieren etc.
Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en kan energie weer vrij stromen zodat klachten duidelijk kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Alle klachten worden veilig behandeld.
De eerste drie behandelingen zijn in principe wekelijks. Afhankelijk van hoe de reacties zijn wordt dan indien nodig in overleg een behandelplan uitgestippeld.

Wat merk je tijdens of na een behandeling?
Tijdens de behandeling wordt soms een tinteling, de energie waargenomen in de benen of nek of in het betreffende reflexpunt in het lichaam. Bijna iedereen voelt direct de warmte en ontspanning tijdens de behandeling. Na de behandeling kunnen er tijdelijk klachten ontstaan zoals hoofdpijn, verkoudheid, transpireren, vaker toiletgang. Dit zijn reacties die worden veroorzaakt doordat het lichaam door de behandeling afvalstoffen gaat verwijderen. Ook bestaande klachten kunnen tijdelijk verergeren. Dit kun je beschouwen als positieve reacties op de behandeling en zijn meestal te voorkomen door na een behandeling veel water te drinken zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Wat er ook gebeurd, het is allemaal in orde, want het wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Graag hoor ik dan ook tijdens of evt. een volgende behandeling wat er is gebeurd in de tussenliggende periode. Dit helpt weer om verder te komen.

Voetreflexzone massage duurt ca. 1 uur ster-voor-content

je-voeten-je-leven