BREUSS MASSAGE

De massage volgens Rudolf Breuss is een fijngevoelige, energetische rugmassage. 
De Breuss massage werkt in op fysieke en psychische spanningen en is gericht op de verbetering van tussenwervelschijven.
De tussenwervelschijf is het het kraakbeen tussen de wervels, dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

Voor wie Breuss: 
Deze massage is in het bijzonder geschikt voor pijnlijke klachten zoals verkrampte en pijnlijke wervelkolom, artrose, discopathie, osteoporose, spit, ischias, hernia, reumatische pijn, Bechterew, versleten wervels. Maar ook zeker bij spanningsklachten zoals een burn out zie je dat de spanning zichtbaar afneemt.

Bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken. Deze massage is ook heerlijk voor alleen ontspanning en ter preventie rugklachten.

Behandeling:
De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken. De Sint Janskruid olie trekt in het weefsel en geeft de Breusstussenwervelschijven weer zijn elasticiteit en souplesse terug.
Breuss vergeleek het met een spons. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons dan verliest die zijn elasticiteit. Voeg je weer vocht toe aan de spons dan krijgt hij zijn elasticiteit weer terug.

Na de massage wordt de wervelkolom afgedekt met zijde papier en een badhanddoek. 
Zijdepapier houdt de warmte vast op het lichaam en wordt benut om de speciale olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren.  
Daarna even rust en genieten van de ontspanning.

Bij osteoporose en/of pijn wordt de massage heel voorzichtig uitgevoerd, want massage mag nooit pijnlijk zijn. Alle klachten worden veilig behandeld.

Bij zwangerschap en overige contra-indicaties zoals tumoren, gebruik van ontstekingsremmers, prednison of cortisonen wordt deze massage niet uitgevoerd.


Wat merk je tijdens of na een behandeling?
Rust en ontspanning. Een vrij gevoel. Soms nadien wat spierpijn, maar kun je beschouwen als een positieve reactie op de massage en zijn meestal te voorkomen door na een behandeling veel water te drinken zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Ondersteuning naast andere behandelwijzen
Breuss kan ook naast andere therapieën worden uitgevoerd, of ondersteuning bieden naast regulier bezoek aan een specialist. Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss massage en/of Dorn therapie te proberen als u voor een meer ingrijpende beslissing in uw leven komt te staan, zoals een rugoperatie . We hebben dan over een proces dat niet-omkeerbaar is.

Mij lijkt het de moeite van het probleem waard, want... baat het niet, schaadt het niet!

Combineren met de Dorn therapie
Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss massage een ideale voorbereiding op de Dorn therapie. De Breuss massage kan ook direct na de Dorn therapie gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken.

Breuss massage alleen duurt ca. een half uur.