DORN THERAPIE

Dorn therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling.
De Dorn methode is ontwikkeld door Dieter Dorn
De therapie kan gebruikt worden bij ziektes, klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. 
De Dorn therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De basis van Dorn therapie is correctie van het beenlengteverschil. De benen zijn steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg een bekkenscheefstand.  Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Door het verschil wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggemergkanaal in een verkeerde houding. Hierdoor kan de wervelkolom niet optimaal functioneren en kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zoals lage rugklachten, ischias, artrose, heupklachten, scoliose, knieproblemen, nekklachten, hoofdpijn, verzakking darm- en blaasproblemen

Behandeling:Dorn
Bij een eerste behandeling wordt nagegaan of er van beenlengteverschil sprake is. Wordt dit geconstateerd, dan volgt er een correctie. Vervolgens wordt de wervelkolom en  alle gewrichten nagekeken en indien nodig gecorrigeerd. Op een zachte, gevoelvolle, maar krachtige manier worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale plaats teruggeschoven (zonder kraken).
Kenmerkend van de Dorn Therapie is dat er gecorrigeerd wordt in beweging en niet in rust. 
Zonder medicijnen en eenvoudige zelfhulpoefeningen volgens Dorn zorgen voor een langdurig succes.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt wordt ervoor of tijdens of na de Dorn behandeling gemasseerd volgens Breuss. Alle klachten worden veilig behandeld.

Kinderen
Dorn therapie is niet alleen zeer geschikt voor volwassenen , maar ook zeker voor kinderen. Kinderen met een beenlengteverschil riskeren op latere leeftijd allerhande klachten aan het bewegingsapparaat . 
Doordat het beenlengteverschil vaak in één  behandeling al te corrigeren is, is het dan waarschijnlijk niet meer nodig om de hakverhoging of een zooltje in de schoen te dragen. Verder zullen klachten die door de scheefstand in de wervelkolom op latere leeftijd kunnen openbaren ook worden tegengegaan.

Wat merk je na de behandeling: 
Na de Dorn behandeling moet men 2 a 3 dagen inspanningen vermijden.  Over het algemeen veroorzaakt de behandeling niet of nauwelijks pijn. Toch kunnen er na de behandeling gedurende 3 tot 5 dagen spierpijnen optreden. Dit kun je beschouwen als positieve reacties op de behandeling en zijn meestal te voorkomen door na een behandeling veel water te drinken zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarna zijn ca. 80% van de cliënten volledig klachtenvrij.

Ondersteuning naast andere behandelwijzen
Dorn therapie maar vooral de Breuss massage kan ook naast andere therapieën worden uitgevoerd en zeker ondersteuning bieden naast regulier bezoek aan een specialist. Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss massage en/of Dorn therapie te proberen als u voor een meer ingrijpende beslissing in uw leven komt te staan, zoals een zware rugoperatie, een proces dat niet-omkeerbaar is. Neem de moeite om eerst deze alternatieven te proberen, want baat het niet, schaadt het niet!

Het mooie van de Dorn methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is.
Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale
botten- en bewegingsapparaat te lijf gaan.


De Dorn behandeling in combinatie met een Breuss massage duurt ca. 1 uur.